Bytte tak

Hvor mye koster det og bytte tak i 2020

bytte tak

Skal du skifte taket? I denne guiden laget av Norway Tak og Fasader AS gir vi deg alt informasjon om priser, kostnadsdrivere, finansiering, sparetips og mye mer. Det er ikke nødvendig og betale mer en nødvendig når du skal legge nytt tak, eller bytte tak. Med denne guiden forklarer vi deg hvordan du som kunde har spare gode penger når du skal bytte tak.

Ønsker du pristilbud på ditt prosjektet kan du trykke på boksen nedenfor så tar kvalitetssikrede fagfolk hos Norway Tak og Fasader kontakt med deg for og bistå med ditt prosjekt. Det er helt uforplikende og motta et tilbud på tak bytte eller nytt tak fra oss.

Skal du bytte tak? Få et uforplikende tilbud nå.

Det tar kun 30 sekunder og er helt uforpliktende

Hvor mye koster det og bytte tak?

Det kan bli vanskelig å anslå hva et takskifte vil koste uten å vite detaljene til prosjektet. Det finnes mange ulike tak og taktekke som resulterer i ulike kostnader for deg som skal bytte tak. En huseier må regne med å bytte tak hvert 20 til 50 år, dette er også en kostnad huseier er klar over. Hvor stort arealet er, eller hvor avansert prosjektet er vil selvsagt påvirke kostnaden.

Størrelsen på prosjektet er noe som bestemmer sluttprisen. Et større tak koster naturlig mye mer enn et mindre tak. Men et større tak vil også ha en lavere kvadratmeter kostnad, ettersom det er skalafordeler i visse prosjekter og en totalkostnad blir avtalt på forhånd mellom deg og Norway Tak og Fasader AS.

I Norge ligger snittprisen pr. kvadratmeter på rundt 1800 til 2000,- kroner inkl mva. Vanligvis er andre kostnader som prosjekt, arbeid og materialer pakket inn i denne prisen. Dette får du beskjed om når du kontakter oss for og bytte tak der vi forteller om alle detaljer før vi setter i gang.

Hva påvirker prisen for et nytt tak prosjekt?

Det er flere variasjoner og ta i betrakning når du skal bytte tak eller legge nytt. Størrelsen på taket er selvsagt en hovedfaktor på pris, høyden på huset spiller også inn. Vanligvis kan kostnaden øke dersom høyden på huset eller bgningen er høyere. Dette er fordi vi Norway Tak og Fasader AS må leie inn rigg og diverse verktøy som øker vår kostnad igjen. Viktig og bemerke seg at mange skrå vinkler kan også øke prisen på nytt tak.

En annen ting som også er viktig for kostnaden for bytte tak er hvordan tak type som skal skiftes. Dette gjelder vanligvis hvis man ønsker og bytte ut hele taktypen til noe annet. I Norge så er de vanligviste taktypene flatt tak, saltak og valmtak. Skal du bytte flatt tak trenger man som regel en spesialisert taktekker med tiltaksklasse 2 (Direktoratet for Byggkvalitet) som kan legge komptakt tak, mens derimot om du skal saltak kan det byttes ut av en tømrerbedrift med god kompetanse.

Det er viktig å ta i betrakning til hvilket taktekke som legges når man beregner prisen på bytte av tak eller takskifte. Det finnes en god del taktekke, som har sine fordeler og ulemper. Under finner du en oversikt over de mest brukte variantene for norske husstander.

  • Takskifer
  • Teglsteins plater
  • Betongplater
  • Shingel
  • Plater av aluminium/stål
  • Renner av sink / stål

Hva koster materialene til nytt tak?

Som vi har nevnt så er det forskjellige kostnader for ulike typer taktekke. Variasjonen i pris er stor på de nevnte materialene man trenger for og bytte tak. Prisen kan variere både for takrenner, lekter eller membran til undertaket. Vi i Norway Tak og Fasader sørger for at du som kunde, får de beste materialene for pengene dine. Det er nettopp derfor vi har flere hundre fornøyde kunder som har byttet tak eller lagt nytt tak ved hjelp fra oss her i Norway Tak og Fasader.

Det finnes selvsagt rimelige og dyrere alternativer når du skal bytte tak, men vi sørger alltid for og bruke de beste materialene når vi bytter tak for våre kunder.

bytte-tak-drammen

Bytte tak: Et av Norway Tak og Fasader sine nylige takprosjekter.

Hvordan kan man redusere utgiftene for et nytt tak?

Når du legger et nytt tak så blir det liggende minst i 30 år. Derfor er det ekstremt viktig med å ta snarveier til et “billigere” tak, derfor kan det lønne seg i noen tilfeller og betale litt mer en nødvendig for og få det gjort ordentlig. Fordi det å spare penger nå, kan bli veldig dyrt på sikt. Det er derfor du bør få hjelp fra dyktige selskap, slik som oss i Norway Tak og Fasader til og hjelpe med tektekking eller bytte tak, legge nytt tak.

De viktigste kostnadsdriverne mener vi i Norway Tak og Fasader AS er materialvalg og valg av entreprenører. Selve materialene gjelder særlig for taktekke og renner/beslag. Du som kunde kan velge dyre varianter, eller rimeligere løsninger. Disse mulighetene legger vi frem for deg når du starter ditt nye prosjekt hos oss. Vanligvis er det store prisforskjeller, men dyktige takentrepenører kjenner til forskjellen på A eller Å, og vet hva som fungerer best for deg.

Legge nytt tak på drømmeboligen?

KONTAKT

Nylenna 233057 Solbergelva

Norwaytakogfasaderas@gmail.com

Tlf: 90 41 20 00